METALLIALAN OSAAMISTA VUODESTA 1937

NOPAN METALLI OY

Seppä Hjalmar Huotari aloitti yrityksen toiminnan Kuhmossa vuonna 1937. Tuolloin itsenäinen Suomi oli vasta 20 vuotta vanha.
Aluksi riitti työtä, kun pajassa taottiin kuhmolaisten tarvekalut, viikatteet ja reet kuntoon.

1950-luvun alussa yrityksen toiminta kehittyi. Paja ryhtyi valmistamaan tukkiautojen pankkoja ja muita metallituotteita.

Toiminta laajentui ja Kuhmon keskustassa sijaitsevalle tontille rakennettiin 1960-luvulla myös myymälä. Se toi yrityksen toimintaan aivan uutena osana autokaupan. Nopan Auto on toiminut Toyota-jälleenmyyjänä Kuhmossa vuodesta 1969 ja koko Kainuun alueella vuodesta 1988

Yrityksen toiminnan kehittyessä ja autokaupan laajentuessa yritys siirtyi vuonna 1972 Sormulan teollisuusalueelle, vaikka monet epäilivät, voiko autoliike toimia keskustan ulkopuolella.

Vuonna 1986 yrityksen toimitusjohtajaksi kolmannen polven yrittäjänä siirtyneen Mauri Huotarin johdolla Nopan Metallin Konepajatoimintaa on kehitetty määrätietoisesti.

Nopan Metalli on toimittanut erilaisia konepajatuotteita vaativille asiakkaille. Laatustandardien EN 1090-1 ja CE-merkintöjen ansiosta konepaja on toimittanut erikoisterästuotteita suuriinkin kohteisiin mm. Valmetin alihankkijana kaikkialle maailmaan.

NOPAN METALLI OY:N AVAINTIEDOT:
Tuotteet: Konepajatuotteet, metallirakenteiden ja niiden osien valmistus
Liikevaihto: 2,3 miljoonaa €
Henkilöstö: 16
Konepajajohtaja: Esa Ehoniemi
Toimitusjohtaja: Mauri Huotari

Nopan Metalli Oy
Leipurintie 15, 88900  KUHMO